Ponuka
× Domov Xoops Novinky Fórum Na stiahnutie
Užívateľ
Registrácia Prihlásenie
Vyhľadávanie
Práce na verzii XOOPS 2.6.0
Ako pokračuje vývoj verzie XOOPS 2.6.0
XOOPS | 19.1.2014 | 2092   
Už pred rokom sme avizovali dokončenie prác na verzii XOOPS 2.6.0. To sa odvtedy nestalo, čoho dôvodom bolo veľa, veľa, veľa myšlienok, ktoré hovorili proti vydaniu tejto verzie. Stále jej chýbala iskra, ktorá by užívateľov nadchla. Verzia Alpha 1 zaznamenala iba mierne zvýšenie záujmu, preto si vývojový tím jadra XOOPS uvedomil, že prišiel čas na výrazné zmeny a tiež, že treba dobehnúť vlak, na ktorom sa vezie aj konkurencia iných CMS.

Preto sa zmenil šéf tímu jadra Richard Griffith, ktorého sme predstavili v predošlom článku zo dňa 9.10.2013 (článok), preto sa začalo prekopávať celé jadro a menilo sa od základov. Výsledky doterajších prác môžete sledovať na stránke 260.chaoos.com, kde prezentujeme novú vývojovú verziu (v súčasnosti Alpha 2), tiež na materskej stránke XOOPS.org. Taktiež sa zmenil pohľad na vývoj tém, čomu nasvedčuje vydanie témy xBootstrap 3 od Angela Rochu, o ktorej sme tiež už písali (článok).

Plány ukončenia vývoja a oficiálneho vydania verzie 2.6.0 sú na tento rok. Presný, ani približný dátum už radšej prezentovať nebudeme, pretože ho nevedia ani sami vývojári. Isté je iba to, že kým nebude celý kód podľa predstáv moderného CMS, nebude táto verzia uvoľnená do obehu.

Pomôcť projektu môžete aj VY - vyvíjaním, testovaním, nápadmi.
FACEBOOK / komentáre k článku